Overspannen – Burnout

Therapie Meppel - Psycholoog Pauline

Therapie bij overspannenheid en burnout

Wanneer je overspannen bent of een burnout hebt, krijg je vaak het advies ‘het wat rustiger aan te doen’. Dat is op het moment dat je gewoonweg te moe bent, ook precies wat je nodig hebt, een pas op de plaats, rust nemen.

Ademhalingsoefeningen, mindfulness oefeningen helpen je weer in contact te komen met jezelf, te voelen en ervaren wat er in je leeft.

Veel mensen gaan na het fysieke herstel weer door met wat ze altijd al deden. Ze stappen weer in hun vertrouwde manier van reageren, doen en laten. Vaak met alle gevolgen van dien.

Het kan ook anders. Je kunt deze tijd ook gebruiken om bewust stil te staan bij wat je nu hebt gedaan of hebt nagelaten te doen, met als gevolg: overspannen zijn. In plaats van ander werk te zoeken, een andere manier van werken te zoeken. Jezelf bewuster te leren kennen en aansturen.

Maar ja, dat betekent dat jij jezelf in de spiegel durft zien, helemaal. En dat kan pijnlijk zijn. Hoe je dat liefdevol, mild en zonder oordeel doet, kun je gelukkig leren. Ik help je daar graag bij!

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Pauline Hofstra


Psycholoog Meppel Ervaringen van cliënten
De gesprekken met Pauline zijn voor mij altijd heel verhelderend.
sterren-5-score
Psycholoog Meppel
wordt gewaardeerd met 4.7 uit 5 sterren op basis van 7 reviews
English speaking therapy
You are also welcome in my practice for English speaking therapy.
Ik ben aangesloten bij:

therapiepsycholoog
Top