Relatietherapie Meppel

Relatietherapie Meppel - Relatietherapeut Pauline

Relatietherapie en huwelijkstherapie

Ben je op zoek naar een relatietherapeut in de regio Meppel, Hoogeveen, Zuidwolde, Staphorst?

Ik heb veel ervaring bij de behandeling van relatieproblemen.

Je bent ooit verliefd op elkaar geweest. Je hebt je prettig bij elkaar gevoeld. Je voelde je geliefd, begrepen, gezien, gewaardeerd en geborgen. Misschien ervaar je dat bij tijden nog steeds, misschien is het inmiddels lang geleden. Wat eerst vanzelf leek te gaan, kost nu erg veel moeite en resulteert meestal niet in dezelfde ervaring als vroeger.

Maak jij je wel eens zorgen of de ijstijd in jullie relatie is aangebroken en wat je kunt doen om de boel weer op te warmen? Vraag jij je wel eens af: ‘waar is die prins(es) gebleven op wie ik verliefd werd? ‘ en ‘Ben ik nog wel de prins(es) op wie mijn partner verliefd is geworden?’

Als je deze vragen herkent, kan relatietherapie helpen de liefde weer te doen opbloeien!


Relatietherapie

Van Harte Liefhebben, hoe doe je dat?

Wanneer we ons prettig voelen bij elkaar, ervaren we nabijheid en voelen we ons veilig verbonden. We gedragen ons meestal vriendelijk, begripvol en coöperatief en onze partners ook. We hebben wat meer geduld met onszelf en met elkaar. Dit versterkt de relatie.

Wanneer we ons niet meer prettig voelen bij elkaar, ervaren we meer afstand tot elkaar. Daar zijn we ook samen verantwoordelijk voor. We gedragen ons vaak op een manier die voor onze partners onprettig is, hoe goed we het ook bedoelen. En onze partners doen meestal hetzelfde. Zij gedragen zich op een manier die voor ons niet prettig is, terwijl ze het meestal ook niet slecht bedoelen.

Zo komen we samen in een negatieve spiraal terecht die maakt dat we ons beiden gekwetst, aangevallen, gefrustreerd, onbegrepen, machteloos en eenzaam kunnen voelen. Het is meestal erg lastig deze spiraal te doorbreken, zeker als de emoties hoog oplopen.

Een relatie is een verantwoordelijkheid van twee personen maar je kunt altijd wat doen om een verbetering in gang te zetten. We hebben immers alleen directe invloed op ons eigen gedrag. Daarom kun je ook alleen komen wanneer je jullie relatie wil versterken!


Relatietherapie

Een moedige stap

Hulp zoeken bij relatieproblemen is een moedige stap. Samen onderzoeken we waar jullie tegen aanlopen, hoe jullie ooit begonnen zijn en waar jullie uiteindelijk graag naar toe willen. Met een positief en realistisch doel: een beter begrip van jezelf, je partner, jullie wensen en jullie mogelijkheden. Dit gaat in individuele gesprekken.

Een beter inzicht in de onderliggende, positieve intenties van jullie beiden helpt de negatieve spiraal te doorbreken en helpt jullie om op een nieuwe, veilige manier met elkaar te communiceren. Ook wanneer jullie besluiten een einde aan de relatie te maken. Relatietherapie helpt een beter gefundeerde keuze te maken tussen ‘blijven’ of ‘afscheid nemen’.

Ook wanneer je partner niet mee wil komen, kunnen we bespreken wat jij kunt doen om jullie relatie te versterken. Wachten tot je partners gedrag verandert of wachten tot je partner aan jouw verwachtingen gaat voldoen, heeft geen zin. De praktijk leert dat wanneer één partner zich anders gaat gedragen, dit van invloed is op de ander. Heb jij de moed om die ene partner te zijn?

Soorten klachten

Hieronder staan een aantal klachten waarbij ik je/jullie kan helpen:

✓ Bindingsangst, verlatingsangst ervaren
✓ Communicatieproblemen
✓ Conflicten, meningsverschillen, oplopende ruzies
✓ Echtscheiding
✓ Geen echt contact maar afstand ervaren

✓ Intimiteitsproblemen, verminderde passie
✓ Jaloezie
✓ Je eenzaam voelen in je relatie met je partner
✓ Je klein of gekleineerd voelen
✓ Je meer maatje voelen dan partner

✓ Je onbegrepen, niet gezien en niet gehoord voelen
✓ Liefdesverdriet
✓ Ongelijkwaardigheid ervaren
✓ Overspel, vreemd gaan
✓ Scheiden of blijven?

Mocht je een probleem, vraag of klacht hebben die er niet bij staat, aarzel niet even contact met me op te nemen. Het is best mogelijk dat ik toch iets kan betekenen!

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Pauline
Geregistreerd bij NFG en NAP


Psycholoog Meppel
Pauline is is gediplomeerd psycholoog en therapeut met praktijk in De Wijk. Ze is geregistreerd bij de NFG en NAP.
Ook geregistreerd bij:

therapiepsycholoog
Top